1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Engels vruchtenbrood (high tea)

Engels vruchtenbrood (high tea)

Door: orphan

  • Engels, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 23-02-2006

Ingrediënten 6 personen


* 125 gr boter
* 1,5 dl water
* 125 gr blanke rozijnen
* 125 gr blauwe rozijnen
* 250 gr zelfrijzend bakmeel
* 1/2 theelepel zout
* 2 theelepels bakpoeder
* 125 gr basterdsuiker
* 2 grote eieren (losgeklopt)



Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Smelt de boter in een grote steelpan , voeg het water , de blanke en blauwe rozijnen toe.
- Breng het geheel aan de kook , draai het gas lager en laat ongeveer 5 minuten zachtjes koken.
- Neem de pan van het vuur.
- Zeef hierboven het bakmeel , bakpoeder en zout roer met een houte lepel door elkaar.
- Roer tenslotte de bastersuiker en de losgeklopte eieren erdoorheen.
- Vet een broodvorm in met boter en doe het beslag in de vorm.
- Zet de vorm in het midden van de oven 180 graden en bak het brood ca. 45 minuten.
- Temper de de oven tot 150 graden en bak dan nog ca. 15 minuten.
- Haal de vorm uit de oven laat deze even afkoelen en stort het brood vervolgens op een taartrooster. , en laat het brood afkoelen.

Serveertip

Serveer in dikke plakken gesneden met gezouten boter.

Tip ; lekker zoet brood voor bij de high tea.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top