Smoor

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-02-2006
  • Smoor

    Smoor

    Smoor

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
*Varkensvlees of kipfilet voor 4 personen *4 tot 5 tomaten *2 tot 3 grote uien *Peper *Zout *Grillkruiden *Ketjap *Paprikapoeder *Tomatenketchup
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Vlees in een kom marineren met peper, aromapoeder, paprikapoeder, (+Grillkruiden) en ketjap. Deze in boter bruin laten braden en terug in de kom doen. Dan in dezelfde boter de uien even braden, voeg daarna de tomaten en/of champions en/of paprikastukjes toe. Hierna het gebraden vlees toe-voegen. Om geen aroma te verspillen, roer wat water door diezelfde kom en voeg de inhoud toe aan het gerecht.
Hierna voeg je de tomatenketchup toe. Proef of de smaak goed is en vul eventueel het ontbreken-de aan. Laat het geheel een poosje op zacht vuur smoren.

Serveertip

Lekker met witte rijst, gekookte aardappelen of aardappelpuree.
Bij dit gerecht kun je ook champions en/of gesneden paprika gebruiken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten