1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Internationale keuken
  5. Roomparfait met warme bramen

Roomparfait met warme bramen

  • Internationaal, Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 22-02-2006

Ingrediënten 4 personen


2 eieren
2 eierdooiers
0.5 vanillestokje
120 gr. suiker
250 gr. braam
0.2 l. slagroom
1 sch. cr?me de cassis
1 tl. vanillesuiker
Munt, verse



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De eieren en de dooiers met de suiker en de zaadjes uit het vanillestokje met de mixer schuimig kloppen tot het mengsel als een lint van de lepel loopt. Het mengsel (onafgedekt) circa 3 minuten op vol vermogen verwarmen en het met een garde om de 15 seconden doorkloppen.

Zodra het mengsel is gebonden, af laten koelen. Intussen de slagroom stijf slaan en snel door het eimengsel scheppen.

Giet het mengsel in een rechthoekige vorm en zet de vorm 12 uur in de vriezer.

Bereidingswijze

Vlak v??r het serveren de bramen wassen, in de glazen litermaat met de cr?me de cassis en de vanillesuiker (afgedekt) circa 3 minuten op vol vermogen verwarmen. De vorm met de parfait kort in kokend water dompelen, storten en in plakken snijden. Op ieder bordje twee plakjes parfait leggen en garneren met warme bramen en een takje munt.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja26975


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja26975
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top