TSJOI KEI

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-02-2006

kip in sojasaus (Chinees)

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
500 ml sojasaus
150ml water
60ml sherry
250g suiker
3 hele ster-anijzen
1 t Szetsjoeaanse peperkorrels (of zwarte peper)
5 ml sesamolie
1+1/2 kilogram kip
1 lente-uitje in zeer dunne reepjes gesneden, voor garnering
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Doe sojasaus, water, sherry, suiker, ster-anijzen, peperkorrels en sesamolie in een groot pan en breng alles onder voordurend roeren aan de kook.
2. Leg de kip in de pan met de borstkant omlaag.
3. Temper de hitte, leg een deksel op de pan en laat inhoud 15 min. stoven.
4. Keer de kip en laat hem nog 30 min. sudderen waar hij af en toe omgekeerd moet worden en begoten met het vocht uit de pan.
5. Laat kip nu afkoelen in het vocht.
6. Haal kip uit vocht en snijd de kip in kleine stukken. 7. Leg die dan op een decoratief serveerschaal en garneer met lente-ui.

Serveertip

Het kooknat vormt een uitstekende bouillon om verder te verwerken.

Laatste reacties

dolinda2 avatar
dolinda2 21-01-2009

Lekker Deon, neem ik mee.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten