Gebraden kalfsvlees uit de Romertopf
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 21-02-2006
Ingrediënten 4 personen
Bereidingswijze
Laat de Romertopf 10 minuten onder water staan.
Wrijf het vlees in met zout en peper.
Verdeel enkele stukjes boter over de bodem
van de Romertopf, leg het vlees erop en bestrijk
het met de rest gesmolten boter.
Voeg de bouillon toe.
Snijd de wortel, ui en champignons klein
en leg het op het vlees.
Leg de deksel op de schotel, zet hem in en
koude oven en stel hem in op 200 graden.
Laat het vlees onder regelmatig bedruipen
in 2 1/2 uur gaar smoren.
Schenk het vocht in een pannetje, voeg onder
goed roeren de zure room toe en laat het
enkele minuten zachtjes koken.
Zet voor een bruin korstje het vlees zonder
deksel nog 10 minuten in de oven.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties