Gebraden kalfsvlees uit de Romertopf

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 21-02-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 750 gram kalfsvlees van de bout
  • zout en peper
  • 1 eetlepel boter
  • 1/4 liter bouillon
  • 1 ui
  • stukje wortel
  • 100 gram champignons
  • bekertje zure room
  • Boodschappen bestellen

    Bereidingswijze

    Laat de Romertopf 10 minuten onder water staan.
    Wrijf het vlees in met zout en peper.
    Verdeel enkele stukjes boter over de bodem
    van de Romertopf, leg het vlees erop en bestrijk
    het met de rest gesmolten boter.
    Voeg de bouillon toe.
    Snijd de wortel, ui en champignons klein
    en leg het op het vlees.
    Leg de deksel op de schotel, zet hem in en
    koude oven en stel hem in op 200 graden.
    Laat het vlees onder regelmatig bedruipen
    in 2 1/2 uur gaar smoren.
    Schenk het vocht in een pannetje, voeg onder
    goed roeren de zure room toe en laat het
    enkele minuten zachtjes koken.
    Zet voor een bruin korstje het vlees zonder
    deksel nog 10 minuten in de oven.

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten