Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Turkse keuken
  5. TURKSE STOOFPOT

TURKSE STOOFPOT

Door: peperine

  • Turks, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 21-02-2006

Ingrediënten 4 personen


800gr rundvlees,
zout, peper
1 kopje olijfolie (ca 1dl )
2 teentjes knoflook
1 tl zout
1 spaanse peper(zonder pitjes)( Ik laat de pitjes zitten lekker pittig)
1 el marjolein
1 el geraspte citroenschil
1 tl gemalen komijn
2 uien
6-8 tomaten of blik tomatenblokjes
2,5 dl vleesbouillon
1 takje basilicum


Verder heb je nodig


TAHINE OF BRAADPAN


Heerlijk Turks gerecht

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vlees in dobbelstenen snijden
en bestrooien met peper en zout.
de olijfolie in een kom doen.
de teentjes knoflook persen.
de spaanse peper van zaden en zaadlijsten ontdoen,
fijnhakken en samen met de marjolein,
de geraspte citroenschil
en de komijn door de olie mengen.
de gekruide olie aan het vlees toevoegen
en beide ingredi?nten goed mengen.
het vlees minstens 1 nacht in de koelkast marineren.

Bereidingswijze

Dan het vlees voor gebruik uit laten lekken
Wel de marinade opvangen
de volgende dag het vlees in de pan of tahine dichtschroeien.
de gesnipperde uien aan het vlees toevoegen en kort meebakken.
de tomaten ontvellen, uithollen en in blokjes snijden
Of je blik tomatenblokjes aan het vlees toevoegen
de vleesbouillon toevoegen en de marinade ,
het takje basilicum erin leggen,
de tahine sluiten of deksel op de pan doen
en de bouillon met het vlees
80 - 9o min laten stoven.

Serveertip

Bestrooien met gehakte peterselie en dan serveren.
Wij eten dit met turks brood maar het is ook lekker met rijst

body{background:url(http://www.inessite.istegek.nl/homepage/show/946366.jpg)}--



Deel dit recept

Reacties (19)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van peperine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top