1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Ajam opor

Ajam opor

Door: deonart

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-02-2006

Ingrediënten 4 personen


850 g kip in stukken
peper
zout
2 uien, gesnipperd
1 t knoflookpoeder
2 t ketoembar
1 t djintan
2 t laos
1/2 t koenjit
olie
1/2 liter water
2 e santen mix


Ajam opor
Ajam opor

Een lekker ongecompliceerde Indonesische kipgerecht en binnen een 3/4 uur op tafel..
Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Wrijf kip in met zout en peper.
2. Fruit ui in olie tot glazig.
3. Voeg de stukken kip hieraan toe met kruiden en laat het geheel vijf minuten doorbakken.
4. Doe er daarna telkens wat water bij, terwijl u het nog een half uurtje laat stoven.
5. Is de kip eenmaal zacht, voeg er dan de santen mix aan toe en laat alles nog wat doorwarmen.

Serveertip

Lekker met rijst en TOEMIS BOENTJIS (pittige sperciebonen)



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top