Boliviaanse aardappelen
- Multi-cultureel, Ovenschotel
- 20-30 min.
- Geplaatst op 20-02-2006
Super de luxe OVENRECEPT!!!
EEN TOTAAL ANDERE OVENSCHOTEL, GEWELDIG ALS JE VAN KAAS HOUDT.
Ingrediënten
750 gr. aardappelen; 3 eieren gesplitst; 200 ml. condenseerde melk, 100 gr. smeerkaas; 150 gr. oude kaas, geraspt;100 gr. gekookte ham;50 gr. gerookte(rauwe) ham; 50 gr. emmenthaler, geraspt; paneermeel; boter; 1 el. gehakte peterselie; oregano; zout en peperBenodigdheden
flinke soufflevorm; pan, komBereidingswijze
Aardappelen in de schil koken (eerst goed wassen) aardappelen opzetten met heet water, als het water kookt is de kooktijd ong. 20 min. Afgieten en iets laten afkoelen en meteen de schil eraf pellen. Daarna de aardappelen in plakjes snijden. Eiwitten kloppen. Eierdooiers, melk smeerkaas, gekookte en rauwe ham, peterselie en zout en peper toevoegen.Alles goed mengen. Soufflevorm invetten. Aardappelplakjes en oude kaas in 3 porties verdelen. Een laag aardappelen in de schotel doen en kruiden met zout, peper en oregano. Een derde van het kaasmengsel over de aardappelen gieten.Deze lagen 2 keer herhalen. Als laatste paneermeel, geraspte kaas en vlokjes boter over de aardappelschotel strooien. In de oven op 200 graden C. 30 minuten bakken.
Laatste reacties
gefeliciteerd met je recept van de dag.heb hem ook meegenomen .is ook weer eens wat anders groeten van cedy
Hallo Ruth, Van harte gefeliciteerd met je recept van de dag. Ik heb het ook meteen meegenomen en ga het binnenkort beslist eens maken. Groetjes marjon
Hoi Ruth, Gefeliciteerd met je Recept van de Dag! Het lijkt me erg lekker en ik ga het snel uitproberen! Groetjes, Karin
Hoi Ruth, Gefeliciteerd met het recept van de dag. Ik neem het gelijk mee.....bedankt...groetjes....ANJA....
Hallo Ruth. Ik ben gek op kaas dus ik neem het recept mee, bedankt. Groetjes Micky