Paardenworstjes uit Dendermonde

  • Belgisch, Streekgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-02-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
500 g paardeworst, liefst echte Dendermondse
2 uien, in stukken
2 teentjes knoflook, in stukjes
3 blaadjes laurier
1 kruidentuiltje
snuifje komijn, kervel & komijn
0.75 l bruin tafelbier
bloem
boter
zwarte peper & zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Knijp de worst op gelijke partjes van ongeveer 8 cm. Prik ze, en stoof ze aan in boter, laat mooi aankleuren.
- Voeg de uien en knoflook toe en laat even meestoven.
- Strooi er 2 el bloem over en roer alles onder elkaar.
- Blus met het bier, tot alles mooi onderstaat en voeg ook de laurierblaadjes en kruidenbuiltje toe. Kruid met zwarte peper, snuifje komijn & zout.
- Draai het vuur lager en laat zo\\\\\\\'n 25 minuten sudderen onder deksel.

Serveertip

Bind eventueel de saus met wat maizena en serveer met een snuifje kervel.
- Lekker met frietjes en een streekbiertje...

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten