1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Balkanische keuken
  5. Bloemkool
  6. Bloemkool uit de Oven

Bloemkool uit de Oven

  • Balkan, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-02-2006

Ingrediënten 4 personen


1 kg bloemkool, 2 el fijgesneden bieslook, 3 eigeel, 6 el creme fraiche, 3 el meel, 120 g ham in blokjes, 50 g parmezaan, 3 eiwitten, roomboter en paneermeel


Verder heb je nodig


Ovenschaal


Door het eiwit is het gerecht luchtig en mooi compact

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verdeel de bloemkool in roosjes en kook het in zout water Ovenschaal insmeren met boter en wat paneermeelEiwit stijf kloppen

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 180 gradenDe gekookte bloemkoolroosjes in de ovenschaal leggen. Eigeel vermengen met creme fraiche, parmezaan en meel, doe er de in blokjes gesneden ham bij en de stijf geklopte eiwit, dit even goed roeren, de massa over de bloemkool gieten en in de voorverwarmde oven schuiven in 25 - 30 min goudbruin bakken

Serveertip

Ik heb door de massa nog wat gedroogde bieslook gedaan! Was HEEEEEEEERLIJK! je hoeft er geen aardappelen bij te eten ik heb er varkensfiletlapjes bij gedaan.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van novemberrain18


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van novemberrain18
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top