Aardappel ovenschotel met zalm en groene asperges

  • Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 19-02-2006

Gewoon heel erg lekker!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 1 kilo Malta\\\\\\\\\\\\\\\'s
  • zout en peper
  • 500 gram groene asperges
  • 500 gram verse zalmfilet
  • bosje lenteuitjes
  • 2 eieren
  • 2 dl melk
  • pakje Boursin (knoflook)
  • 4 el fijngehakte knoflookbieslook
  • 2 el dille
  • nootmuskaat
  • vloeibare margarine
  • 1 kop geraspte Gruy?re
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden C.

Bereidingswijze

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar.
Snijd de onderkant (houtachtig) van de asperges en snijd ze in de lengte doormidden.
Stoom ze 5 minuten boven een pan kokend water beetgaar. Afspoelen en uit laten lekken. Snijd de zalm in plakjes en de lente-uitjes in ringetjes.
Maak puree van de aardappels, de melk en de Boursin. Meng de losgeklopte eieren erdoor, samen met de bieslook, dille, zout, peper en een snufje nootmuskaat.
Schep in een ingevette ovenschaal eenderde van de puree, leg hierop de helft van de asperges en de zalm. Strooi er wat zout en peper over. Schep hierover weer eenderde deel van de puree en leg de rest van de zalm en de asperges erop. Bestrooi met zout en peper. Dek af met het laatste deel puree, strijk glad en maak met een vork patronen in de bovenkant van de schotel. Leg hierop de lenteuitjes en wat geraspte kaas. Druppel vloeibare margarine over en zet een half uur in de oven en laat de schotel goudbruin en gaar worden.

Serveertip

Lekker met gestoomde brocolli en een glas koele witte wijn (Cabernet Souvignon).

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten