1. Home
  2. Recepten
  3. Huttenkase
  4. Bosnische Kaasburek

Bosnische Kaasburek

  • Balkan, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-02-2006

Ingrediënten


1 pak filodeeg, 1 wit Turks kaasje (blik),
125 ml creme fraiche, 1 bakje huttenkase,
3 eieren, zout en zwarte peper, zonnenbloemolie


Verder heb je nodig


Langwerpige ovenschaal



BOSANSKA SIRNICA: Dit aangepaste, streekgerecht kan als voorgerecht of als hoofdgerecht gegeten worden, hangt van de hoeveelheid af, de hoeveelheid van de ingredienten kan ook verdubbeld worden. (wat ik wil zeggen met aangepast is dat men in Bosnie bijna altijd eigen deeg maakt en er zit een klein verschil tussen de kazen) Serveer de Burek meteen als deze uit de oven komt, ik zelf vind dat de Burek de volgend dag ook koud lekker is.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Filodeeg laten ontdooienOven voorverwarmen op 180 gradenMeng creme fraiche, kaasje, huttenkase, eieren zout en peper.

Bereidingswijze

Leg de eerste filodeeg blaadjes in de olie ingevette ovenschaal, smeer het kaasmengsel gelijkmatig over de filodeeg, leg nu het volgende laagje met filodeeg er bovenop tot dat het mengsel op is, als laatste wordt er filodeeg opgelegd. Probeer de zijkanten van de burek dicht te klappen. Besprenkel de bovenkant met wat olie Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat het 30 - 45 min goudbruin bakkenNadat de burek uit de oven wordt gehaald besprenkel de bovenkant met wat water

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van novemberrain18


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van novemberrain18
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top