Hartige Pannenkoeken uit de Oven

  • Balkan, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 19-02-2006

ZAPECENE PALACINKE S MESOM: Een voortreffelijk gerecht uit Kroatie

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
PANNENKOEKENBESLAG:

2 eieren, 3,75 dl melk, 200 g meel, 1/2 tl zout, zonnenbloemolie

VULLING:

400 g half om half gehakt (rund en varken), 1- 2 uien, zout zwarte peper, 2 teentjes knoflook, 1 el tomatenpuree, 1 el milde paprika poeder, 1 el marjolein, 40 g zonnenbloemolie, wat bouillon van een bouillonblokje, 1 takje peterselie

BECHAMELSAUS:

125 ml slagroom, 3 eieren, 250 ml zure room, 40 g parmezaan (Lidl), geraspte emmenthaler, roomboter

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Langwerpige ovenschaal

Voorbereiding

Doe de eieren, melk, meel en zout in een kom en meng met een mixer of een garde tot een gladde massa, laat dit 20 min. staan.

Was de peterselie snij het fijn, knoflook persen, ui fijn snijden

Ovenschaal in smeren met roomboter

Bereidingswijze

Gehakt mengen met marjolein, paprika poeder, knoflook, peterselie, tomatenpuree, zout en peper. Doe wat olie in een koekenpan en bak de ui goudbruin doe het gehaktmengsel er in en bak het bruin giet er wat bouillon bij zodat het mengsel niet uitdroogt, laat het gehaktmengsel afkoelen

Verwarm de oven op 180 graden

Bak 10 - 12 pannenkoeken. Smeer de pannekoeken met het gehaktmengsel en rol ze op, snij de pannekoeken doormidden. Leg de pannenkoeken naast elkaar in de ovenschaal. Meng in een kom slagroom, zure room, eieren en de parmezan en giet het over de pannekoeken heen, strooi er royaal wat kaas over. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat ze in 20 min goudbruin worden

Serveertip

Lekker met sla

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten