Kipstoofschotel met groente en koffie
- Internationaal,
- 30-60 min.
- Geplaatst op 19-02-2006
Zeer verrassend!
Ingrediënten 6 personen
6 stukken kipfilet, 2 dl. witte wijn, 2 dl zwarte koffie, 8 lenteuitjes (in stukjes van 2 cm snijden) 1 winterwortel in dunne plakjes snijden, 3 courgettes in reepjes gesneden, geraspte schil en het sap van 1 citroen, een flinke snuf zout en peper, 1 theelepel kaneel, 50 gr. witte bloem, 2 eetlepels olijfolie, 50 gr. boterBereidingswijze
Meng het zout en de peper door de bloem en rol de stukken kip erdoor.
Verhit de olie en de boter en bak de kip voorzichtig goudbruin.
Haal de kip uit de pan.
Doe de rest van de bloem in de pan met de wijn en de koffie en breng alles aan de kook onder voortdurend roeren.
Leg de stukken kip weer in de pan en voeg de groente, de citroenschil, het sap en de kaneel toe.
Doe een deksel op de pan en laat alles een half uurtje pruttelen tot de kip en de groenten gaar zijn.
Serveertip
Serveren met rijst of aardappelen.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties