1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Kalkoen-preicurry

Kalkoen-preicurry

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-02-2006

Ingrediënten 4 personen


600 g kalkoenfilet
2 (vlees- of tros)tomaten
3 cm gemberwortel of 1 eetl. gehakte gembersnippers op siroop
2 teentjes knoflook
400 g prei
3 eetl. wok- of zonnebloemolie
2 theel. gemalen koriander
(ketoembar)
1 theel. kerriepoeder
1/2 theel. gemalen komijn (djinten)
2,5 dl volle yoghurt
1 eetl. ma?zena
1 theel. paprikapoeder
zout
2 eetl. gehakte koriander of bieslook (vers of diepvries) of 2 theel. gedroogd



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de kalkoenfilet in smalle reepjes. Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in kokend water, pel ze en snijd ze zonder zaadjes in blokjes. Schil de gemberwortel en rasp deze. Hak de knoflook fijn. Snijd de prei in smalle reepjes.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een wok of hapjespan. Voeg de kalkoenreepjes, gember, knoflook, prei, ketoembar, kerriepoeder en djinten toe en roerbak 10 minuten. Meng de yoghurt met ma?zena, paprikapoeder en zout, schep dit door de kalkoen en prei en stoof zachtjes 15 minuten. Voeg de tomatenblokjes toe.

Serveertip

Kalkoenfilet kan worden vervangen door kipfilet of varkenshaas. Neem in plaats van gemberwortel of gembersnippers eens 2 eetl. honing.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van recepten_van_anja


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van recepten_van_anja
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top