Gemarineerde gegrillde kipfilet met bloemkool-wortelcurry

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 19-02-2006


Lekkere pikante kip met curry waarbij jasmijnthee heerlijk smaakt (ook om te blussen!)

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak de marinade van de hot chili saus, het citroensap en de olijfolie en laat de dikke kipfilets daar een paar uur in marineren.
Stoom de bloemkoolroosjes en de wortelblokjes 5 minuten boven een pan met kokend heet water en giet meteen af om nagaren te voorkomen.
Fruit de ui in de verhitte vloeibare margarine en voeg de knoflook toe. Laat een minuutje meefruiten en voeg dan de currypaste, de korianderstelen en de yoghurt toe. Roer de garam masala erdoor heen en maak op smaak met zout. Laat plm. 5 minuten pruttelen totdat de groente beetgaar is. Haal de pan van het vuur en houd warm.
Haal de kipfilets uit de marinade en laat uitlekken. Intussen is de (gietijzeren) grillpan zonder olijfolie (walmen!) verhit. Leg nu de kipfilets erop en schroei ze aan beide kanten dicht en bruin in ongeveer 10 minuten. Zet dan het vuur laag, dek de filets af met alufolie en laat nog 10 minuten garen.

Serveertip

Snijd de gegrillde kipfilet kruislings doormidden en serveer ze samen met de bloemkool-wortelcurry en een timbaal basmatirijst. Garneren met vers korianderblad.
Serveer hier de pappadums met de lemoncurry en mangochutney bij, zet een grote pot jasmijnthee en drink dit er bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten