traditionele erwtensoep

  • Nederlands, Soep
  • 60-120 min.

lekker recept van het voedingscentrum

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gr spliterwten, 400 gr krabbetjes of magere varkenslapjes, 1 kleine gesneden ui, een kleine in blokjes gesneden knolselderij, 2 in ringen gesneden preitjes, 1 winterwortel schoongemaakt en in halve schijfjes, 1 rookworst, een stuk gerookt spek, peper en zout, een bosje gewassen en kleingesneden bladselderij, 1,5 liter water.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote soeppan

Voorbereiding

De spliterwten met de krabbetjes of varkenslapjes en de gerookte spek in 1,5 liter water 1 uur laten koken.

Bereidingswijze

De ui, knolselderij, wortel en prei in nog een half uur met de spliterwten en het vlees mee laten gaar koken.

Vlees en spek uit de pan nemen en klein snijden. Soep grof laten De rookworst 15 minuten mee laten wellen en in plakjes snijden.
Soep op smaak maken met peper en zout en bladselderij. Vlees en worst er door roeren.

Serveertip

Lekker is het om de soep even enkele uren te laten staan en dan weer op te warmen.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

tommy_1 avatar
tommy_1

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten