1. Home
  2. Recepten
  3. Pannenkoeken
  4. Banaan pannenkoeken
  5. Pannenkoeken in een dessertkopje.

Pannenkoeken in een dessertkopje.

  • Belgisch, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 19-02-2006

Ingrediënten


Voor de creme marquise: 80 ml slagroom 16 g suiker 20 g Mix voor banketbakkersroom
60 ml melk ,kirscharoma.Voor 6 pannenkoeken:
165 g Mix voor pannenkoeken :2 eieren 250 ml water.
Vers fruit: in stukjes gesneden aardbeien, banaan, fruitmix.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak eerst creme marquise. Klop de slagroom en de suiker samen op. Meng de Mix voor banketbakkersroom met de melk. Roer de slagroom en de banketbakkersroom door elkaar. Voeg een beetje kirscharoma toe.

Maak dan de pannenkoeken. Voeg alle ingredienten samen en klop tot een glad beslag.

Bereidingswijze

Verhit wat boter in een koekenpan. Schep een lepel beslag in de pan en bak beide zijden goudbruin. Vouw een pannenkoek dubbel en rol hem op tot een puntzak. Plaats de opgerolde pannenkoek in een kopje. Doe de creme marquise in een spuitzak. Spuit een dot in de opening in het midden van de opgerolde pannenkoek. Werk af met stukjes vers fruit.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Ook lekker met een bolletje ijs en chocoladesaus, karamelsaus of stukjes fruit. Of vervang de creme marquise door chocomousse. Klop daarvoor 50 g mix voor chocomousse en 80 ml koude melk samen op. Werk af met chocoladeschilfers en poedersuiker.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine1941


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine1941
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top