Stamppot rauwe andijvie

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-02-2006

STEVIGE STAMPPOTTEN VAN MEESTERKOK
AD JANSSEN.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1,5 KG.AARDAPPELEN, 450 GR,RAUWE ANDIJVIE, 75 GR. BOTER, 600 GRAM SPEK,
1 DL MELK, 0,5 CHILIPEPERTJE, PEPER EN ZOUT.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kookpan Braadpan.

Bereidingswijze

Schil en was de aardappelen en snijd ze in stukjes. Zet de aardappelen op met water en zout,kook ze in ca. 15 minuten gaar, giet ze af en laat ze droog stomen. Snijd het spek in kleine reepjes en bak de in wat boter krokant.
Giet de krokante spekjes door een zeefje en vang het vet op.
Voeg dit vet en de boter bij de aardappelen en stamp hiervan een fijne puree.
Verhit de melk en giet deze bij de aardappelenSnijd de andijvie in fijne reepjes, snipper het pepertje ragfijn en vermeng dit met de aardappelpuree.
Meng alles goed door elkaar en breng de stamppot op smaak met peper en zout.
Schep de stamppot in een schaal en strooi er de uitgebakken spekjes eroverheen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten