Slagroomtaart

  • Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 17-02-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
* 3 eieren
* 60 ml olie
* 60 ml sinaasappelsap
* 1 eetlepels sinaasappelrasp
* 0.5 theelepel citroenrasp
* 210 gram bloem
* 1.5 theelepel bakpoeder
* 0.5 theelepel zout
* 165 gram suiker
* 5 dl slagroom
* 75 gram suiker
* vers fruit (banaan, manderijn, sinaasappel, mango, ananas)
* 100 gram marsepein
* zilveren pillen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mixer, rasp, springvorm (24 cm), deegroller, plastic folie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180C. Splits de eieren. Mix in een kom de eidooiers en voeg langzaam de olie toe. Voeg beetje voor beetje sinaasappelsap toe. Voeg de sinaasappel ?en citroenrasp toe.

Zeef de bloem met het bakpoeder en zout en mix het met de suiker door het dooiermengsel. Klop de eiwitten op en schep ze door het beslag. Doe het beslag in een ingevette springvorm en bak het ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cake afkoelen en halveer hem overlangs.

Klop de slagroom (per flesje) met de suiker stijf. Maak het fruit schoon en snijd het in stukjes.

Bestrijk de onderste helft van de cake met slagroom en beleg het met fruit. Dek het af met de bovenste helft. Bestrijk de taart helemaal met slagroom.

Rol het marsepein tussen plastic folie uit tot een cirkel van ca. 20 cm doorsnede en snijd het in de vorm van een ster. Leg de marsepeinster op de taart. Garneer de taart met zilveren pillen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten