Waanzinnige tonijn-kalfstartaar met tonijnsaus

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 17-02-2006

Als je is echt uit je dak wil gaan om iets exclusief te maken is dit een waanzinnig mooi gerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 200 gr kalfshaas
  • scheutje lijfolie
  • 200 gr verse tonijn
  • fijn zeezout en versgemalen peper
  • 2 el mayonaise
  • SAUS
  • 2 el gehakte ui
  • 2 el kappertjes
  • scheutje olijfolie
  • bouquet van 1 el gehakte wortel, 2 el gehakte bleekselderij
  • 1 laurierblad (vers)
  • 5 ansjovisfilets
  • 1 glas droge witte wijn
  • 200 gr verse tonijn, in kleine blokjes
  • fijn zeezout en versgemalen zwarte peper
  • sap van halve citroen
  • anderhalve el mayonaise
  • AFWERKING
  • 4 kwarteleitjes
  • 2 el kleine kappertjes
  • 4 grote kappertjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

  • Voor de tartaar
  • Bestrooi het kalfsvlees met zout en peper-. Verhit de olijfolie. Bak het vlees in de hete olie op hoog vuur aan beide kanten goudbruin en gaar, circa 5 minuten aan elke kant. Laat het vlees rusten en snijd het in plakken. Vlees dat een dag van te voren is gebraden is mooier te snijden. Hak de tonijn fijn, meng hem met mayonaise en breng het mengsel op smaak met zout en peper.
  • VOOR DE SAUS
  • Verhit de olijfolie en fruit het bouquet erin. Doe de ui, kappertjes, laurier en ansjovis erbij en bak dit samen kort op hoog vuur. Blus het mengsel af met de wijn. Laat het geheel circa 2 minuten pruttelen tot de vis gaar is. Breng de saus op smaak met zout en peper en laat hem afkoelen. Pureer de saus met citroensap en mayonaise.
  • AFWERKING
  • Zet een licht ingevette poffertjespan op een pan met kokend water. Breek de kwarteleitjes in de holtes. Vul stekers met de tonijntartaar, leg de plakjes kalfsvlees erop. Maak op elk bord een spiegel van de saus. Zet de tonijn.kalfstartaar in de saus, verwijder de steker. Strooi wat kleine kappertjes in e saus.
    Garneer het gerecht met een kwarteleitje en een groot kappertje.


Laatste reacties

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 03-11-2013

Marianne, ik ga dit LEKKERE recept bewaren want nu met de feestdagen vlak voor de deur komt dit goed van pas. Ik laat je iets weten als ik het gemaakt heb. Bedankt alvast, groetjes .. Margrit

antoniake avatar
antoniake 07-04-2007

hoi marianne neem weer mee en ga ermee aan de slag.fijn weekend en wat meer zonnetje ,dat maakt ons allemaal blij.liefs antoniake

henny avatar
henny 19-02-2006

ziet er weer heerlijk uit, Marianne! Groetjes Henny

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten