Pasta met gerookte zalm met zongedroogde tomaatjes

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 17-02-2006
  • Pasta met gerookte zalm met zongedroogde tomaatjes

    Pasta met gerookte zalm met zongedroogde tomaatjes

    Pasta met gerookte zalm met zongedroogde tomaatjes

  • Pasta met gerookte zalm met zongedroogde tomaatjes

    Pasta met gerookte zalm met zongedroogde tomaatjes

    Pasta met gerookte zalm met zongedroogde tomaatjes

  • Pasta met gerookte zalm met zongedroogde tomaatjes

    Pasta met gerookte zalm met zongedroogde tomaatjes

    Pasta met gerookte zalm met zongedroogde tomaatjes

  • Pasta met gerookte zalm met zongedroogde tomaatjes

    Pasta met gerookte zalm met zongedroogde tomaatjes

    Pasta met gerookte zalm met zongedroogde tomaatjes

  • Pasta met gerookte zalm met zongedroogde tomaatjes

    Pasta met gerookte zalm met zongedroogde tomaatjes

    Pasta met gerookte zalm met zongedroogde tomaatjes

  • Pasta met gerookte zalm met zongedroogde tomaatjes

    Pasta met gerookte zalm met zongedroogde tomaatjes

    Pasta met gerookte zalm met zongedroogde tomaatjes

  • Pasta met gerookte zalm met zongedroogde tomaatjes

    Pasta met gerookte zalm met zongedroogde tomaatjes

    Pasta met gerookte zalm met zongedroogde tomaatjes

  • Pasta met gerookte zalm met zongedroogde tomaatjes

    Pasta met gerookte zalm met zongedroogde tomaatjes

    Pasta met gerookte zalm met zongedroogde tomaatjes

Zo n heerlijke makkelijk pasta die binnen 15 minuten op tafel staat EN ook nog is helemaal geweldig smaakt. Deze pasta is gemaakt met Fettuccine maar kan met allerlei andere soorten natuurlijk. Room, knoflook, kruiden en Parmezaanse kaas.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
375 gr pasta (bijvoorbeeld Fettuccine) 150 gram gerookte zalm 1 el olijfolie 3 teentjes knoflook 2,5 dl slagroom 15 gr verse bieslook. Gehakt 1 tl mosterdpoeder 2 tl citroensap 4 el Parmezaanse kaas
zongedroogde tomaatjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd de gerookte zalm en de gedroogde tomaten in kleine stukjes. Verhit de olijfolie in een Koekenpan en fruit de knoflook 30 sec, op laag vuur. Voeg slagroom, bieslook, mosterdpoeder en zout en peper toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de saus enigszins inkoken. Voeg de zalm en citroensap toe en meng goed. Laat het geheel langzaan warm worden. Kook ondertussen de fettuccine in een grote pan kokend water met zout al dente. Laat de pasta goed uitlekken en doe hem terug in de pan. Schep de saus door de hete pasta. Serveer direct en bestrooi met zongedroogde tomaten, Parmezaanse kaas en bieslook.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

bralinjo avatar
bralinjo 12-02-2021

Heerlijk gegeten van deze pasta. Man en dochter hebben er zo van gesmuld, ik heb er voor wat extra pit nog citroenpeper over gemalen.

camel2586 avatar
camel2586 19-12-2020

Beste Marianne, Dit werd door 3 vrouwen goed gekeurd en ik kreeg te horen, dit moet je vaker maken en mag ik morgen wat over is meenemen naar mijn werk? Dus 2 dochters en een moeder waren zeer tevreden met uw recept en moet vaker gemaakt worden. De volgende keer doe ik er ook een handje champignons bij. Dank u wel voor dit geslaagde recept en dat u van mij op het ogenblik de beste vader en husbund heeft gemaakt. ;)

Ellenmika avatar
Ellenmika 20-08-2020

Vanavond gemaakt voor mij alleen. Ik had vers gerookte zalm In huis en heb er wat champignons door heen gebakken Heerlijk, ik heb gesmuld 😋 Bedankt voor het recept!

joekje123123 avatar
joekje123123 04-08-2020

Vanavond heerlijk van gegeten. Deze houden wij erin. Dank je wel voor het delen.

Skruithof avatar
Skruithof 17-10-2019

Heerlijk! Niet te veel knoflook, 2 teentjes voor 4 personen is genoeg.

Suushi88 avatar
Suushi88 09-05-2019

Wat een heerlijk recept!! Ik had geen knoflook gebruikt maar 3 tl mosterd dille honing vd jumbo (eigenlijk voorbij de kaas). Geen kaas toegevoegd. Ook heb ik 3 tl zongedroogde tapenade toegevoegd, krijgt de saus ook meteen een mooie kleur van. Verder recept aangehouden, wat was het heerlijk!! Vraag mezelf af waarom ik dit nooit eerder heb gemaakt. Droge witte wijn erbij dan is het perfect, ga het snel weer maken!!! Bedankt voor het recept!

Lucies avatar
Lucies 26-07-2018

Voor 2 personen gemaakt vanavond (26 juli 2018) Alles gehalveerd, alleen rijkelijk room gebruikt voor de saus! Aan te bevelen. Heerlijke smaak, ik had fusilli erbij. Ook had ik een pakje van 100 gr.zalm gebruikt. Is genoeg.

Lammy1954 avatar
Lammy1954 28-11-2017

Wat een heerlijk recept, we hebben gesmuld! Groetjes Lammy

Lammy1954 avatar
Lammy1954 26-11-2017

Ziet er lekker uit. Ga het vanavond maken😋 groetjes Lammy

Smilesmulsmile avatar
Smilesmulsmile 22-11-2017

Zalig!!! Wijntje erbij......feestmaal

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten