
375 gr pasta (bijvoorbeeld Fettuccine) 150 gram gerookte zalm 1 el olijfolie 3 teentjes knoflook 2,5 dl slagroom 15 gr verse bieslook. Gehakt 1 tl mosterdpoeder 2 tl citroensap 4 el Parmezaanse kaas
zongedroogde tomaatjes
Zo n heerlijke makkelijk pasta die binnen 15 minuten op tafel staat EN ook nog is helemaal geweldig smaakt. Deze pasta is gemaakt met Fettuccine maar kan met allerlei andere soorten natuurlijk. Room, knoflook, kruiden en Parmezaanse kaas.
Snijd de gerookte zalm en de gedroogde tomaten in kleine stukjes. Verhit de olijfolie in een Koekenpan en fruit de knoflook 30 sec, op laag vuur. Voeg slagroom, bieslook, mosterdpoeder en zout en peper toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de saus enigszins inkoken. Voeg de zalm en citroensap toe en meng goed. Laat het geheel langzaan warm worden. Kook ondertussen de fettuccine in een grote pan kokend water met zout al dente. Laat de pasta goed uitlekken en doe hem terug in de pan. Schep de saus door de hete pasta. Serveer direct en bestrooi met zongedroogde tomaten, Parmezaanse kaas en bieslook.
bralinjo 12-02-2021
Heerlijk gegeten van deze pasta. Man en dochter hebben er zo van gesmuld, ik heb er voor wat extra pit nog citroenpeper over gemalen.
camel2586 19-12-2020
Beste Marianne,
Dit werd door 3 vrouwen goed gekeurd en ik kreeg te horen, dit moet je vaker maken en mag ik morgen wat over is meenemen naar mijn werk? Dus 2 dochters en een moeder waren zeer tevreden met uw recept en moet vaker gemaakt worden. De volgende keer doe ik er ook een handje champignons bij. Dank u wel voor dit geslaagde recept en dat u van mij op het ogenblik de beste vader en husbund heeft gemaakt.
Ellenmika 20-08-2020
Vanavond gemaakt voor mij alleen.
Ik had vers gerookte zalm In huis en heb er wat champignons door heen gebakken
Heerlijk, ik heb gesmuld 😋
Bedankt voor het recept!
joekje123123 04-08-2020
Vanavond heerlijk van gegeten. Deze houden wij erin. Dank je wel voor het delen.
Skruithof 17-10-2019
Heerlijk! Niet te veel knoflook, 2 teentjes voor 4 personen is genoeg.