Abrikozen-vleesspies met rijst

  • Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-02-2006

spiezen uit de pan!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 kopje basmatirijst of gewone rijst, 1 tl zout, 8 gedroogde abrikozen, 1/2 glas sinaasappelsap, 4 verse champignons, 200 gram kipfilet/varkensschnitzel, zout, peper, 2 el olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
1 kop, 1 fijne zeef of vergiet, 1 theelepel, 1 houten lepel, 1 keukenmes, 1 snijplank, 1 glas, 1 pan met deksel, 2 pannenlappen, 1 kommetje, stukje keukenpapier, 2 satehstokjes, 1 grote koekenpan, 1 spatel, 2 grote borden, 1 middelgrote schaal

Bereidingswijze

Doe de rijst in een zeef en houd deze onder stromend water totdat het water dat eruit loopt helder is. Doe dan 4 kopjes water in de pan en doe de rijst en het zout erbij, even roeren. Leg het deksel op de pan en laat de rijst 15 minten pruttelen.
Doe de rijst dan in een zeef, laat het water uitlekken en doe de rijst in de pan. Leg het deksel erop, zodat de rijst warm blijft.
Giet het sinaasappelsap over de abrikozen, die je in een kommetje hebt gedaan. Snijd van de champignons de helft van het steeltje af, veeg ze schoon en snijd de hoedjes dan een keer in de lengte door.
Ook het vlees moet je een keer afspoelen, met een stukje keukenpapier droogdeppen en dan in blokken snijden.
Nu kun je de uitgelekte abrikozen, de gehalveerde champignons en de blokjes vlees afwisselend aan de beide spiezen steken. Strooi er nog wat zut en peper over en leg ze dan in de pan, waar je de lolie al heet hebt laten worden.
Na 3 minuten draai je de spiezen om en je bakt ze nog eens 3 minuten. Nu kun je ze op de borden leggen. Schep de rijst in de schaal. Eet smakelijk!

Serveertip

Dit kan ook goed op de barbeque!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten