Stamppot waterkers-kerstomaat met gebakken tilapiafilet

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 16-02-2006



Ik kan de lente wel uit de lucht en uit de grond kijken, vandaar dit lekkere Mediterraanse lentestamppotje met een licht gebakken visje erbij!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 1 kg Malta s
  • 2 teentjes knoflook uit de pers
  • peper&zout
  • en beker warme melk
  • vloeibare margarine
  • 2 el verse gehakte Italaanse kruidenmix
  • 2 zakjes waterkers
  • een bakje kerstomaatjes, gehalveerd
  • 2 el pesto
  • 500 gram tilapiafilets
  • bloem
  • 1 el kerriepoeder

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak een puree van de gekookte aardappelen, de melk, peper&zout, wat vloeibare margarine, de pesto, Italiaanse keukenkruiden. Pers de knoflook erboven uit en roer goed door. Maak op smaak met zout en peper. Doe de puree over in een ovenvaste schaal.
Rooster de gehalveerde kerstomaatjes in een op 200 graden C voorverwarmde oven in 15 minuten en zet tegelijkertijd de puree in de oven (afgedekt) zodat deze door en door warm wordt.
Snijd de vis in brede repen.
Haal de vis door het mengsel van bloem, kerriepoeder, zout en peper en klop ze goed af. Bak ze in de verhitte vloeibare margarine in 3 minuten per kant bruin en gaar. Houd ze warm onder alufolie.
Doe de geroosterde tomaten en de waterkers door de puree en warm op het vuur nog even goed door.

Serveertip

Schep het stamppotje op vier borden en verdeel de gebakken visrepen erover.
Garneer met een achtergehouden takje waterkers.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten