Ghoogni
- Indiaas, Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 16-02-2006
Gebakken doperwten (pittig) en reuze gemakkelijk te maken.
Ingrediënten 4 personen
1 fijngehakte ui25 gr. boter of 1 el. olie
4 halve groene pepers
2,5 cm geschilde en fijngehakte (indien mogelijk in een vijzel) gemberwortel
450 gr. doperwtjes
1/4 tl. gemalen zwarte peper
2 takjes verse groene koriander (fijngehakt, vijzel)
1/4 tl. zout
sap van 1 citroen
Benodigdheden
Koekepan, schaal om in op te dienen.Voorbereiding
Snij/maal/hak de ingredienten zoals staat bij het lijstje.
Bereidingswijze
Fruit de ui in de boter of olie gaar in 2-3 minuten. Voeg de groene pepers en gember toe. Bak 1 minuut en voeg dan de doperwtjes toe. Doorroeren en 5-6 min. doorbakken. Voeg daarna de zwarte peper, koriander en zout toe. Nog 2 min. doorbakken. Doe in een schaal en besprenkel met citroensap.
Serveertip
Heet opdienen. Zoals vaak gebruikelijk is in de Indiase keuken, wordt hier thee bij geserveerd.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties