Ghoogni

  • Indiaas, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 16-02-2006

Gebakken doperwten (pittig) en reuze gemakkelijk te maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 fijngehakte ui
25 gr. boter of 1 el. olie
4 halve groene pepers
2,5 cm geschilde en fijngehakte (indien mogelijk in een vijzel) gemberwortel
450 gr. doperwtjes
1/4 tl. gemalen zwarte peper
2 takjes verse groene koriander (fijngehakt, vijzel)
1/4 tl. zout
sap van 1 citroen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Koekepan, schaal om in op te dienen.

Voorbereiding

Snij/maal/hak de ingredienten zoals staat bij het lijstje.

Bereidingswijze

Fruit de ui in de boter of olie gaar in 2-3 minuten. Voeg de groene pepers en gember toe. Bak 1 minuut en voeg dan de doperwtjes toe. Doorroeren en 5-6 min. doorbakken. Voeg daarna de zwarte peper, koriander en zout toe. Nog 2 min. doorbakken. Doe in een schaal en besprenkel met citroensap.

Serveertip

Heet opdienen. Zoals vaak gebruikelijk is in de Indiase keuken, wordt hier thee bij geserveerd.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten