Tomaten-mozzarellapasta

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-02-2006

Garneer de pasta met basilicumblaadjes en verse geraspte pecorino-kaas bij.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg. rijpe roma-tomaten.
6 eetl. olijfolie.
1 ui.
1 knoflookteentje.
2 eetl. aceto balsamicoazijn.
1 bosje basilicum.
400 gr. rigatoni (pasta).
200 gr. buffelmozzarella.
zout en peper.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Maak de ui en knoflook schoon en snijd ze fijn.
Blancheer de tomaten, verwijder de velletjes en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Pureer ze met de staafmixer of een keukenmachine.

Bereidingswijze

Verhit olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook.
Blus af met de balsamicoazijn.
Voeg de tomatenpuree toe en laat het geheel zachtjes 15 min. zachtjes doorkoken.
Spoel het basilicum af.
Trek de blaadjes van de steeltjes en snijd ze in reepjes.
Kook de past beetgaar, giet af en laat ze uitlekken.
Snijd de mozzarella in blokjes en meng met de basilicum door de saus.
Verwarm kort mee en breng op smaak.
Verdeel de pasta over 4 borden en serveer er de saus bij.

Serveertip

Je kunt i.p.v. roma-tomaten ook vleestomaten gebruiken.
Ze moeten goed rijp zijn, zoet en aromatisch.

Laatste reacties

jannicke avatar
jannicke 13-03-2006

Hmm! Hoewel ik toch wel erg houd van een lekker stukje vlees, miste ik dat in dit gerecht niet. Het was bijzonder lekker. Dank je wel! Groetjes, Jannicke

johannesen avatar
johannesen 08-03-2006

heb m mee

julietteroos avatar
julietteroos 25-02-2006

Wij zijn gek op een salat caprese en dus vonden wij dit erg lekker, ook de kinderen zijn er dol op... Bedankt

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten