1. Home
  2. Recepten
  3. Wentelteefjes
  4. Wentelteefjes met kaneel en gestoofde appeltjes

Wentelteefjes met kaneel en gestoofde appeltjes

Door: 01081979

  •  , Ontbijt
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 15-02-2006

Ingrediënten 2 personen


* 2 appels
* 2 klontjes boter
* 1 theel. vanillesuiker
* 4 sneetjes brood
* 2 eieren
* 0,5 dl melk
* 0,5 theel. kaneelpoeder


Wentelteefjes met kaneel en gestoofde appeltjes
Wentelteefjes met kaneel en gestoofde appeltjes

Wentelteefjes maken was vroeger een manier om oud brood op te maken. Als je het brood door een geklopt eitje wentelt en daarna bakt, maak je een prima en volwaardig ontbijt. Natuurlijk wordt het lekkerder door de kaneel en appeltjes.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in dunne schijfjes. Smelt een klontje boter in een koekenpan en stoof de appelschijfjes op matig vuur in 5 min. zacht. Bestrooi ze met vanillesuiker. Klop de eieren los met de melk en het kaneelpoeder en haal de sneetjes brood door het eimengsel. Smelt de rest van de boter en bak de sneetjes aan beide kanten in 4-5 min. bruin. Leg op elk bod twee wentelteefjes en verdeel de appel hierover.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van 01081979
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top