Penne met pepers en olijven.

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-02-2006

Serveer hierbij een gemengde antipasti of carpaccio als voorafje, en geef als dessert een fruitsalade.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
*450 gr. Penne (pasta).
zout en zwarte peper.
1 grote ui.
2 knoflookteentjes.
2 rode chilipepers.
1 eetl. olijfolie.
1 blik tomaten (425 ml. ).
1 eetl. fijngesneden basilicum.
50 gr. zwarte olijven. zonder pit.
4 eetl. biogarde-yoghurt.
25 gr. parmezaanse kaas in flinters gesneden.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Kook de pasta beetgaar.
Pel de ui en knoflook en snijd ze fijn.
Halveer de pepers in de lengte, en verwijder de zaadjes, was de peper en snijd ze in kleine blokjes.

Bereidingswijze

Verhit de olie en bak daarin ca. 4 min. de ui, knoflook en de chilipepers.
Voeg de tomaten met vocht toe en laat dit alles 7 min. meekoken.
Roer de basilicum en olijven erdoor en laat de saus nog ca. 1 min. zachtjes koken.
Roer er de penne door en verwarm ze kort mee.
Breng op smaak met zout en peper.

Serveertip

Verdeel de peene over 4 borden.
Garneer elk bord met 1 eetl. yoghurt en wat parmezaanse kaas.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten