Libanese visschotel

  • Arabisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-02-2006

Recept van Onno Kleyn in de Volkskrant.Hij heeft het weer van de koks van Beyrouth.Een Libanees restaurant in de Kinkerstraat-Amsterdam.Het moet gezegd:het is heerlijk.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 gesnipperde ui, olijfolie, 2 fijngehakte tenen knoflook,1 dl tomatenblokjes uit blik, 1 el gemalen koriander, 1 mespuntje cayenne of andere pittige peper,2 volle el. tahin (sesampasta),500 gr.mootjes visfilet (kabeljauw,tilapia,roodbaars) zout.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 210,05 kcal
Koolhydraten 3,84 g
Eiwitten 26,88 g
Vetten 9,06 g

Bereidingswijze

Bak de ui glazig op een niet te hoog vuur in een beetje olijfolie.Doe de knoflook erbij, bak die ook even mee en voeg de tomaat en koriander toe plus de cayenne naar smaak.Laat afgedekt 10 minuten smoren.Voeg er dan de tahin en zoveel water bij dat er een redelijk dikke saus ontstaat.Breng op smaak met zout.Verhit nog wat olie in een koekenpan.Bestrooi de mootjes vis met zout en bak ze op laag vuur onder een deksel gaar.Dat duurt slechts een paar minuten. Bedek de vis met de saus.Garneren kan met geroosterde pijnboompitten of met wat koriander.

Serveertip

Rijst of Iranees brood erbij. (Ik had beiden)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten