mossel-venkelsalade met saffraandressing

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 15-02-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1dl droge witte wijn
500gr mosselen
paar draadjes saffraan
1dl kookroom
1 venkelknol
olijfolie
1/2 eetl citroensap
versgemalen zout en peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

breng de wijn aan de kook en kook hier in de mosselen in 7 min gaar,of totdat de schelpen open gaan.schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan zodat het kooknat bewaard blijft,laat de mosselen 10 min afkoelen en haal ze uit de schelp.bewaar ze afgedekt. voeg de saffraan en de kookroom aan het kooknat toe en laat tot 2/3 inkoken,
laat de saus afkoelen,deze wordt dan nog iets dikker,houd het venkel groen apart,rasp of snijd de venkel in dunne plakken,klop de olie los met de citroensap,maak op smaak met zout en peper en schep om met de venkel,verdeel de venkel en de mosselen over 4 borden en druppel met saffraandressing over de mosselen
garneer met het venkelgroen

Serveertip

geef er stokbrood bij

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten