mossel-venkelsalade met saffraandressing
- Nederlands, Lunch/Brunch
- 10-20 min.
- Geplaatst op 15-02-2006
Bereidingswijze
breng de wijn aan de kook en kook hier in de mosselen in 7 min gaar,of totdat de schelpen open gaan.schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan zodat het kooknat bewaard blijft,laat de mosselen 10 min afkoelen en haal ze uit de schelp.bewaar ze afgedekt. voeg de saffraan en de kookroom aan het kooknat toe en laat tot 2/3 inkoken,
laat de saus afkoelen,deze wordt dan nog iets dikker,houd het venkel groen apart,rasp of snijd de venkel in dunne plakken,klop de olie los met de citroensap,maak op smaak met zout en peper en schep om met de venkel,verdeel de venkel en de mosselen over 4 borden en druppel met saffraandressing over de mosselen
garneer met het venkelgroen
Serveertip
geef er stokbrood bij
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties