pandancake
- Indonesisch, Banket
- 30-60 min.
- Geplaatst op 14-02-2006
groene cake op basis van biscuitdeeg naar authentiek Indonesisch recept. vooral in trek bij de kids
Ingrediënten
5 eieren groot, 200g tarwebloem, 200g suiker,1 theelepel bakpoeder, 1/2 - 1 zakje vanillesuiker, pandanpasta
Benodigdheden
cakevormVoorbereiding
cakevorm invetten en bestuiven met bloem
oven voorverwarmen op 170 graden
Bereidingswijze
Mix de eieren, het suiker en de vanillesuiker
goed door elkaar. Doe nu de tarwebloem erbij.
Mix goed door. Voeg als laatste pandanpasta, naar eigen inzicht, toe. ( beslag moet wel lichtgroen worden)
Giet het beslag in de cakevorm en zet dit in het midden van de oven. Laat de cake ongeveer 40 minuten bakken. Test met een sateprikker of de cake niet klef aanvoelt. Anders nog 5 minuten langer laten bakken.
Laatste reacties
Ik heb de cake net gemaakt, alleen heb ik er cupcakes van gemaakt en het recept gehalveerd. Ze staan nu af te koelen, ben erg benieuwd. Als ze net zo lekker smaken als ze ruiken dan komt dat helemaal goed. Ik stond er wel van te kijken dat er geen boter in het recept stond. Was nieuw voor mij, cake zonder boter. Leuk receptje en niet moeilijk om te maken. Bedankt!!
hoe zit het met de verzendkosten als je online produkten besteld?
Ik neem dit recept mee, helaas hier geen toko oid in de buurt, dus heb de pandan pasta online besteld. Deze week ga ik de cake proberen!