appelcake

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-02-2006
  • appelcake

    Appelcake

    Appelcake

ouderwetse appelcake

Deel dit recept

Ingrediënten
3 eieren groot, 125 g suiker, 125 g boter ( blue band), 125g zelfrijzend bakmeel, 4 druppels citroenaroma, 1 mespuntje zout, 500-700g goudrenetten, abrikozenjam
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 2426,60 kcal
Koolhydraten 298,97 g
Eiwitten 34,11 g
Vetten 117,65 g
Benodigdheden
kleine springvorm

Voorbereiding

vet de springvorm goed in en bestuif deze met wat bloem.
schil de appels en snijd ze in grove stukken en kerf ze in.

Bereidingswijze

mix de suiker en boter tot een romige massa. Voeg de eieren er een voor een bij . Mix het bakmeel erdoor. Doe er dan het zout en het citroenaroma bij. Goed doormixen.
doe het mengsel in de springvorm. Leg er de stukken appel voorzichtig bovenop.
Zet de springvorm in het midden van de tot 170-180 graden voorverwarmde oven en laat het 35 tot 40 minuten bakken.
Haal de cake eruit en bestrijk de bovenkant met de abrikozenjam nu de cake nog heet is.
decoreer met wat poedersuikerals de cake afgekoeld is.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

fuld avatar
fuld 19-03-2006

hey mama

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten