1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Parfait d-amour

Parfait d-amour

Door: hug-me

  • Nederlands, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 14-02-2006

Ingrediënten 2 personen


25 gram ongezouten gepelde pistachenoten25 gram rode marasquinkersen125 gram witte chocolade2 eidooiers1 groot ei190 gram fijne suiker2 eetlepels sinaasappellikeur180 ml slagroom
garnering :
2 passievruchtenaardbeien of frambozen


Verder heb je nodig


Mixer, hartvorm inhoud 3 1/2 dl


Ontdek meer:

Voorbereiding

Hak de pistachenoten en kersen. Laat de chocolade smelten (au bain marie of in de magnetron).
Roer de eidooiers, ei, 160 g suiker en likeur door elkaar en mix het au bain marie tot een dik, schuimig mengsel. Roer de gesmolten chocolade erdoor en laat het al roerend afkoelen. Klop de slagroom met 2 eetlepels suiker lobbig en spatel het door het chocolademengsel. Spatel de noten en kersen erdoor. Schep het parfaitmengsel in de vorm en laat minimaal 4 uur bevriezen.

Bereidingswijze

Haal de parfait uit de vorm en leg het parfaithart op een mooie schaal. Halveer de passievruchten en lepel het vruchtvlees over het hart. Garneer met frambozen of gehalveerde aardbeien. Serveer met een glaasje demi sec champagne.

Serveertip

Je kunt in plaats van marasquinkersen ook amarenakersen gebruiken. Spoel ze af en dep ze droog. De siroop van de amarenakersen kun je gebruiken om het bord te garneren.

Maak of koop hartjes koekjes of snoepjes om het parfaithart extra mee te garneren.

Parfait is een soort ijs. Het is eenvoudig te bereiden, want je hebt er geen ijsmachine voor nodig. Wil je het jezelf helemaal gemakkelijk maken dan kun je ook een lekkere ijssoort kiezen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hug-me
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top