Sesam Garnalenbroodjes

  • Chinees, Borrelhapje
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 14-02-2006

Een voorgerechtje of bij een buffet of als borrelhapje.

Deel dit recept

Ingrediënten
  • 8 oude wite boterhammen zonder korst
  • 100 gram kabeljauwfilet
  • 100 gram ongekookte garnelen of
  • 1/2 blikje krab
  • 25 gram vetspek
  • 2 eetlepels peterselie
  • 2 lente-uitjes of een stukje prei
  • 20 gram sesamzaadjes
  • 1 eiwit
  • 1/2 theelepel sesamolie
  • 5 theelepels maizena
  • 1/2 theelepel suiker
  • snufje zout
  • peper uit de molen
  • Boodschappen bestellen

    Voorbereiding

    Verwijder het zwoerd van het spek. Snijd het in plakjes, dan in reepjes en vervolgens zo klein mogelijk.
    Hak de peterselie, lente-ui (of prei), kabeljauw en garnalen fijn.

    Prak vis en garnalen met een vork fijn en meng er de spek, peterselie, lente-ui (of prei), maizena, suiker, sesamolie, wat zout en peper door.

    Laat dit in de koelkast 1 uur opstijven.

    Bereidingswijze

    Klop een eiwit los en bestrijk de boterhammen hiermee.
    Besmeer ze met de vispasta.
    Bestrooi de sneetjes met sesamzaadjes, druk ze in de vispasta.
    Snijd ze diagonaal door.
    Frituur ze in porties aan beide kanten lichtbruin, eerst met de besmeerde kant naar beneden.

    Serveertip

    Serveer ze op een schaal versierd met toefjes krulpeterselie

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten