Progrestaart

  • Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 13-02-2006

Lekker taart met veel slagroom

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
6 eieren, 360 gram suiker, 6 eetlepels suiker, 1.5 Liter slagroom, nougatine, pure chocolade 100 gram.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 661,68 kcal
Koolhydraten 43,83 g
Eiwitten 7,08 g
Vetten 50,91 g
Benodigdheden
Mixer, vetvrij bakpapier, slagroomspuit, 1 dinerbord, oven.

Voorbereiding

Splits het eigeel van het eiwit. Teken op het vetvrije bakpapier 2 grote circels. Gebruik hiervoor het omgekeerde dinerbord.

Bereidingswijze

Klop het eiwit van de 6 eieren stijf met de mixer. Voeg halverwege de 360 gram suiker toe. Mix door totdat het eiwit niet stijver wordt. Verdeel dit mengsel over de twee circels op het vetvrije bakpapier. Bak deze droog in de voorverwarmde oven op 125 graden gedurende 2 uur. Indien daarna nog nat voorzichtig omdraaien, over uitzetten en laten liggen totdat ze droog zijn. Klop de slagroom stijf in verschillende porties om het gemakkelijker te maken. Per 500 ml 2-3 eetlepels suiker. Breng een dikke laag slagroom aan op 1 koek en leg daar de andere koek bovenop. Smeer slagroom aan de buitenzijde van de koeken. Aan de buitenzijde bedek je de slagroom met nougatine. Op de bovenste koek breng je ook een dekkende laag slagroom aan en versier je die aan de buitenrand met mooie toefjes. Smelt de chocolade au bain marie en breng dit aan op de taart. Ik gebruik hiervoor een vork en maak voorzichtig strepen in de slagroom.

Serveertip

Laat de taart 1 dag in de ijskast staan, het liefst in een taartdoos. Nog lekkerder, vries hem in en eet hem net voordat hij ontdooit is.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

cieltjeclaassens avatar
cieltjeclaassens 16-09-2010

Heerlijk!! Ik heb deze taart al een paar keer gemaakt, maar dan met nesquick door de slagroom....

anjahans avatar
anjahans 14-02-2006

Lijkt me heerlijk, ik heb je recept meegenomen want binnenkort is een van de kinderen jarig, dan komt een nieuw receptje goed van pas! Bedankt, Anja

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten