Gevulde champignons (amuse)

  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-02-2006

Deel dit recept

Ingrediënten
12 grote champignons

citroensap

boter

150 gram garnalen

1 sjalotje

1 mespunt kerriepoeder

1 mespunt cayennepeper

1 dl. witte wijn

1 dl. visfond

2 dl. slagroom

ma?zena

basilicum

bieslook
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

voor de saus:


Fruit het gesnipperde uitje in boter.
Voeg de kerrie en de cayennepeper toe, fruit even mee.
Blus de witte wijn en kook in tot bijna niets.
Voeg de visfond toe en kook in tot de helft. Zeven.
Voeg de slagroom toe en kook in tot 2/3.
Bind eventueel met ma?zena.
Voeg fijngesneden kruiden toe.


voor de champignons:


Verwijder de steel voorzichtig uit de hoed.
Haal de hoeden door een mengsel van citroensap en gesmolten boter.
Bestrooi met peper en zout.
Plaats hoeden, met open kant naar beneden, in een ovenvaste schaal.
Dek af met folie en plaats gedurende 10 tot 15 minuten in een oven van 175 graden.
Verwarm de garnalen in de saus en vul er de hoeden mee.
Garneer met bieslook en basilicumblaadjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten