1. Home
  2. Recepten
  3. Gevulde champignons (amuse)

Gevulde champignons (amuse)

Door: sonja26975

  •  ,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-02-2006

Ingrediënten


12 grote champignons
citroensap
boter
150 gram garnalen
1 sjalotje
1 mespunt kerriepoeder
1 mespunt cayennepeper
1 dl. witte wijn
1 dl. visfond
2 dl. slagroom
ma?zena
basilicum
bieslook



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voor de saus:
Fruit het gesnipperde uitje in boter.
Voeg de kerrie en de cayennepeper toe, fruit even mee.
Blus de witte wijn en kook in tot bijna niets.
Voeg de visfond toe en kook in tot de helft. Zeven.
Voeg de slagroom toe en kook in tot 2/3.
Bind eventueel met ma?zena.
Voeg fijngesneden kruiden toe.
voor de champignons:
Verwijder de steel voorzichtig uit de hoed.
Haal de hoeden door een mengsel van citroensap en gesmolten boter.
Bestrooi met peper en zout.
Plaats hoeden, met open kant naar beneden, in een ovenvaste schaal.
Dek af met folie en plaats gedurende 10 tot 15 minuten in een oven van 175 graden.
Verwarm de garnalen in de saus en vul er de hoeden mee.
Garneer met bieslook en basilicumblaadjes.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja26975
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top