Hongaarse Paprikakip

  • Hongaars, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 13-02-2006

Heerlijke malse kip in een zachte saus met paprika\'s

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kippenbouten, 1 rode, 1 groene en 1 gele paprika, 1 grote tomaat, 1 ui, 1 bekertje sour cream, 1 bekertje creme fraiche, allesbinder, 1.5 theelepel paprikapoeder, peper, zout en boter.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snij de ui in stukjes, de tomaat in blokjes en de paprika\'s in ringen.

Bereidingswijze

Bak de fijn gesneden ui in de hete boter fruitig. Haal de pan van het vuur en voeg de paprikapoeder toe. Bak vervolgens de kippenbouten op een hoog vuur aan beide kanten bruin. Zet daarna het vuur laag en voeg de paprikaringen en tomaatblokjes toe. Voeg een kopje water toe en laat het geheel 1 tot 1.5 uur op een laag vuur gaar stoven. Draai de kippenbouten geregeld voorzichtig om en zorg dat de boel niet droogkookt. Voe eventueel nog wat water toe. Als de kip gaar is leg je hem in een voorverwarmde schaal. Met het kookvocht maak je de saus. Voeg de creme fraiche toe aan het kookvocht en laat deze zachtjes inkoken. Met zout en peper op smaak brengen. Als de saus te waterig is dan wat allesbinder toevoegen. Haal vervolgens de pan van het vuur en voeg de sour creme toe. Deze niet koken want dan gaat het schiften. Giet de saus over de kip in de warme ovenschaal.

Serveertip

Lekker met jnoflookaaardappeltjes en frisse salade. Ik maak altijd een schaal met verschillende salades zoals met aangemaakte rode kool, witte kool, rucola sla ed.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten