Insalata Amalfitana
- Italiaans, Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 13-02-2006
Italiaanse salade van Jamie
Ingrediënten 4 personen
1 gewassen venkelknol, 1 gepelde rode ui, 1 komkommer, flinke hand radijsjes met topjes gewassen, 2 eetlepels kruiden- of rodewijnazijn, extra viege olijfolie, zeezout en zwarte peper, 3 sinaasappels gepeld in partjes verdeeld, eventuee ijsklontjesBenodigdheden
raspVoorbereiding
Was alle groenten, van de venkelknol de buitenlaag verwijderen en de knol in de lengte doorsnijden
Bereidingswijze
De venkelknol, ui, komkommer, radijsjes in flinterdunne plakjes snijden. Groenten mengen.
Eventueel nadat alle groenten gemengd is een aantal ijsblokjes enkele minuten toevoegen, hierdoor zou de salade knapperig worden.
2 eetlepels kruiden- of rodewijnazijn en 6 eetlepels olijfolie in een kom voegen. Peper en zout naar smaak toevoegen.
Dit sausje toevoegen aan de salade en als laatste de gepelde sinaasappels toevoegen.
Serveertip
Direct opdienen
Laatste reacties
Mmm!Lekker,neem ik dus van je mee! Groetjes,Lut.