Insalata Amalfitana

  • Italiaans, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-02-2006

Italiaanse salade van Jamie

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 gewassen venkelknol, 1 gepelde rode ui, 1 komkommer, flinke hand radijsjes met topjes gewassen, 2 eetlepels kruiden- of rodewijnazijn, extra viege olijfolie, zeezout en zwarte peper, 3 sinaasappels gepeld in partjes verdeeld, eventuee ijsklontjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
rasp

Voorbereiding

Was alle groenten, van de venkelknol de buitenlaag verwijderen en de knol in de lengte doorsnijden

Bereidingswijze

De venkelknol, ui, komkommer, radijsjes in flinterdunne plakjes snijden. Groenten mengen.
Eventueel nadat alle groenten gemengd is een aantal ijsblokjes enkele minuten toevoegen, hierdoor zou de salade knapperig worden.
2 eetlepels kruiden- of rodewijnazijn en 6 eetlepels olijfolie in een kom voegen. Peper en zout naar smaak toevoegen.
Dit sausje toevoegen aan de salade en als laatste de gepelde sinaasappels toevoegen.

Serveertip

Direct opdienen

Laatste reacties

bezemsteeltje avatar
bezemsteeltje 13-02-2006

Mmm!Lekker,neem ik dus van je mee! Groetjes,Lut.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten