Frambozen parfait met Perziksaus
- Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 12-02-2006
Ingrediënten 4 personen
400 Gr diepvries Frambozen4 Eieren
100 Gr Suiker
1 Zakje Vanille suiker
250 ml Slagroom
1 Sinaasappel
8 Perzikhelften op siroop
Benodigdheden
Vuurvaste komPannetje kokend water
schaal (voor in de diepvries.)
Voorbereiding
Ontdooi de helft van de Frambozen en prak die fijn. Splits de eieren. Doe de vuurvaste kom boven op de pan kokend water. Doe de eidooiers ,75 gram suiker en de Vanille suiker in de pan en klop het schuimig en dik. Haal de kom van de pan. Eiwit en de rest van het suiker stijf kloppen en door het eimengsel spatelen. Klop dan de slagroom stijf en spatel met de geprakte Frambozen door het Eimengsel. Doe dit in de diepvries en laat het een nacht opstijven.
Bereidingswijze
Rasp de schil van de sinaasappel en pers hem uit. Snij de perzikhelften in kwarten. doe dit alles in een pan en laat het 15 minuten afgedekt stoven. Laat dit afkoelen. Schep de rest van de frambozen door de saus. Snij een plak van de parfait uit en serveer dit met een lepel saus op een bord.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties