chinese tomatensoep
- Chinees, Soep
- 60-120 min.
een heerlijke soep die de chinese tomatensoep van de chinees evenaart.
Ingrediënten 8 recipe.people
# 1 liter water# 1 liter tomatensap
# 2 kipfilets
# 2 kippenbouillonblokjes
# 1 ui
# 2 tenen knoflook
# blikje tomatenpuree
# 6 el suiker
# 4 el ketjap (manis)
# 2 el azijn
# 1 borrellepeltje sambal
# 1 borrellepeltje djahe (gemberpoeder)
# 1 borrellepeltje sereh (citroengras)
# 2 el ma?zena
# Handje vol mihoen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 190,68 kcal |
Koolhydraten | 33,36 g |
Eiwitten | 10,31 g |
Vetten | 1,14 g |
Benodigdheden
Grote soeppan.Voorbereiding
Snij de kipfilet in blokjes.
Bereidingswijze
# roerbak de ui totdat deze glazig is. Voeg het vlees toe en bak dit even aan.
# Voeg de knolfook en de tomatenpuree toe.
# Blus af met een liter water. Voeg de bouillonblokjes toe. Laat een uurtje zachtjes pruttelen.
# Haal het vlees uit de bouillon
# Voeg 1 liter tomatensap toe en breng aan de kook
# Zet het vlees gesneden in een apart schaaltje
# Maak in een ander schaaltje een prutje van: suiker, ketjap, azijn, sambal, dajahe en sereh
# Roer dit prutje en voeg dit aan de tomatenbouillon toe
# Roer de maizena door een kopje koud water, roer dit tot een gladde massa en voeg dit aan de soep toe (binden)
# Voeg de mihoen toe
# Laat alles 20 minuten zachtjes doorkoken
# Vlees toevoegen
# 2e dag nog lekkerder
Serveertip
Bron: http://www.devlamindepan.nl/soep/so0049.htm