Vijgenhapje

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 12-02-2006

Deel dit recept

Ingrediënten

8 vijgen, verse

4 plakjes ham, gerookte

1 el. olijfolie

0.5 limoen

2 el. honing

1 el. bieslook, gesneden

4 takjes tijm

Zeezout

Peper

50 gr. mozzarella


Boodschappen bestellen

Voorbereiding



Snijd de vijgen kruislings in en druk het vruchtvlees naar boven.

Bereidingswijze

Snijd de plakjes rauwe ham in twee?n en omwikkel hiermee de verse vijgen.

Vermeng de olijfolie, het sap van de limoen en de honing met elkaar en voeg deze samen met de fijngesneden bieslook en de takjes tijm.

Voeg zout en peper toe.

Lepel het mengsel over de vijgen met ham en zet deze ca. 4 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden Celsius.

Serveertip

Serveer de vijgen op een bordje.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten