Rijstkoekjes

  • Chinees, Tussendoortje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 12-02-2006

Een eenvoudige snack.
Als je gekookte rijst over heb misschien is dit de oplossing om het te verwerken.

Deel dit recept

Ingrediënten
  • 200 gram gekookte rijst
  • 4 dl olie
  • Boodschappen bestellen

    Voorbereiding

    Verwarm de oven voor op 190 graden.
    Bekleed een bakplaat met vervrij papier.
    Schep 4 eetlepels rijst op een bergje en vorm er ronde platgedrukte koekjes van.
    Bak de koekjes ca. 35 minuten in de oven tot ze geelbruin zijn.

    Bereidingswijze

    Verhit op hoog vuur 4 dl olie in de wok.
    Leg de rijstkoekjes voorzichtig in de hete olie en frituur tot ze goudbruin zijn.

    Serveertip

    De rijstkoekjes kunnen onafgedekt een paar dagen bewaard worden.
    Ze kunnen als snack met wat zout gegeten worden of worden verwerkt in gerecht.

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten