Indonesische sperziebonen
- Indonesisch, Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 12-02-2006
Een lekker pittig bijgerecht
Ingrediënten 4 personen
* 350 gr. sperziebonen schoongemaakt, * zout, * 2 el. zonnebloem- of maisolie, * 1 schoongemaakte en kleingesneden ui, * 1 schoongemaakt en uitgeperst teentje knoflook, * 350 gr. tomaten ontveld en in stukjes gesneden, * 3 theelepels sambal, * 2 el. ketjap, * 1 el. bruine suiker, * 1 theelepel laosBenodigdheden
kookpan, hapjespan of wok, roerlepel, scherp mes, snijplankVoorbereiding
maak alle ingredienten schoon en meet ze af
Bereidingswijze
kook de sperziebonen in een pan met water en wat zout in ongeveer 15 minuten bijna gaar. laat ze daarna goed uitlekken. verhit in een hapjespan of wok de olie en fruit hierin de olie en de knoflook gedurende 3 minuten. voeg de uitgelekte sperziebonen, de tomaten, de sambal, de ketjap, de bruine suiker en de laos toe. schep alles goed door elkaar en laat het gerecht bij weinig hitte 10 minuten zachtjes sudderen. maak het sperziebonen-tomatenmengsel eventueel nog op smaak met wat zout
Serveertip
roer vlak voor het serveren nog 1 el. fijngehakte verse koriander toe. vervang de laos eens door 1/2 theelepel gemberpoeder. serveer dit gerecht bij gebraden of gestoofd vlees of als onderdeel van een indische rijsttafel
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties