Indonesische sperziebonen

  • Indonesisch, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-02-2006

Een lekker pittig bijgerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 350 gr. sperziebonen schoongemaakt, * zout, * 2 el. zonnebloem- of maisolie, * 1 schoongemaakte en kleingesneden ui, * 1 schoongemaakt en uitgeperst teentje knoflook, * 350 gr. tomaten ontveld en in stukjes gesneden, * 3 theelepels sambal, * 2 el. ketjap, * 1 el. bruine suiker, * 1 theelepel laos
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kookpan, hapjespan of wok, roerlepel, scherp mes, snijplank

Voorbereiding

maak alle ingredienten schoon en meet ze af

Bereidingswijze

kook de sperziebonen in een pan met water en wat zout in ongeveer 15 minuten bijna gaar. laat ze daarna goed uitlekken. verhit in een hapjespan of wok de olie en fruit hierin de olie en de knoflook gedurende 3 minuten. voeg de uitgelekte sperziebonen, de tomaten, de sambal, de ketjap, de bruine suiker en de laos toe. schep alles goed door elkaar en laat het gerecht bij weinig hitte 10 minuten zachtjes sudderen. maak het sperziebonen-tomatenmengsel eventueel nog op smaak met wat zout

Serveertip

roer vlak voor het serveren nog 1 el. fijngehakte verse koriander toe. vervang de laos eens door 1/2 theelepel gemberpoeder. serveer dit gerecht bij gebraden of gestoofd vlees of als onderdeel van een indische rijsttafel

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten