Turkse tortilla met yoghurtsaus
- Turks, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Ingrediënten 2 personen
1 sjalot, fijngesnipperd1 rode (punt)paprika, in kleine blokjes
1-2 teentjes knoflook, fijngesneden of uit de pers
150 g rundergehakt (of lamsgehakt als je dat kunt krijgen)
1 el olijfolie
zout en (versgemalen) peper
4 (bloem) tortillas
snuf nootmuskaat
2 tl komijn
2 tl kaneelpoeder
2 tl cayennepeper
1 el paprikapoeder
Eventueel: peterselie, fijngesneden
1/4 krop ijsbergsla of witte kool, in reepjes gesneden
Voor de pizzasaus:
1 blikje tomatenpuree
paprikapoeder
3 el bouillon
1 el olijfolie
Voor de yoghurtsaus:
1,5 dl Bulgaarse yoghurt
witte peper, zout
1-2 teentjes knoflook
ca. 6 blaadjes munt (kan ook weggelaten worden, vervang eventueel door koriander of peterselie)
Eventueel extra:
Sweet chillisauce
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 658,54 kcal |
Koolhydraten | 61,17 g |
Eiwitten | 29,04 g |
Vetten | 31,08 g |
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 200C en rooster bekleden met aluminiumfolie.
Bestrijk de tortillas met de pizzasaus. Laat de randen vrij en besproei deze met water (om te voorkomen dat ze te knapperig worden en je ze niet meer makkelijk kunt oprollen).
Olijfolie in een pan op hoog vuur verhitten. Het gehaktmengsel kort rul bakken en verdelen over de tortillas. Bak ze ca. 2-3 minuten in de oven. Verdeel ijsbergsla of witte koolreepjes over het midden en rol de pizzas op. Serveer met de yoghurtsaus en eventueel sweet chillisauce.