Turkse tortilla met yoghurtsaus

  • Turks, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 12-02-2006

Snelle en superlekkere variant op Sis kofte. Gezond junkfood bestaat!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 sjalot, fijngesnipperd
1 rode (punt)paprika, in kleine blokjes
1-2 teentjes knoflook, fijngesneden of uit de pers
150 g rundergehakt (of lamsgehakt als je dat kunt krijgen)
1 el olijfolie
zout en (versgemalen) peper
4 (bloem) tortillas
snuf nootmuskaat
2 tl komijn
2 tl kaneelpoeder
2 tl cayennepeper
1 el paprikapoeder
Eventueel: peterselie, fijngesneden
1/4 krop ijsbergsla of witte kool, in reepjes gesneden
Voor de pizzasaus:
1 blikje tomatenpuree
paprikapoeder
3 el bouillon
1 el olijfolie
Voor de yoghurtsaus:
1,5 dl Bulgaarse yoghurt
witte peper, zout
1-2 teentjes knoflook
ca. 6 blaadjes munt (kan ook weggelaten worden, vervang eventueel door koriander of peterselie)
Eventueel extra:
Sweet chillisauce
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200C en rooster bekleden met aluminiumfolie.
Bestrijk de tortillas met de pizzasaus. Laat de randen vrij en besproei deze met water (om te voorkomen dat ze te knapperig worden en je ze niet meer makkelijk kunt oprollen).
Olijfolie in een pan op hoog vuur verhitten. Het gehaktmengsel kort rul bakken en verdelen over de tortillas. Bak ze ca. 2-3 minuten in de oven. Verdeel ijsbergsla of witte koolreepjes over het midden en rol de pizzas op. Serveer met de yoghurtsaus en eventueel sweet chillisauce.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ArualB avatar
ArualB 01-05-2020

@els, de kruiden met het gehakt meebakken. De ui, knoflook en paprika ook toevoegen tijdens het bakken. Ik volg de bereidingswijze niet helemaal. Ik rol de tortilla’s voor ze de oven ingaan al op. Ik maak wat extra pizzasaus en smeer ook nog wat over de opgerolde tortilla’s, strooi er nog wat kaas over en doe ze dan even in de oven.

elszijlemans769 avatar
elszijlemans769 01-05-2020

recept onvolledig. Zo niet te maken. wanneer moeten de kruiden toegevoegd worden. bij de gehakt of los erover heen??

liannekorteweg avatar
liannekorteweg 28-09-2016

deze kruidencombinatie is echt geweldig

irisdekok avatar
irisdekok 19-06-2016

Superlekker! Om uit te proberen had ik de helft van de cayennepeper gebruikt, en dat was ook lekker. Bij ons een blijfrecept, dank je wel.

Ninarosalie avatar
Ninarosalie 14-05-2016

Ik maak ze vanavond en heb ze al meerdere malen bereid. Ik en de mensen waar ik ze voor heb gemaakt vinden ze heerlijk!!

berendg avatar
berendg 29-04-2016

Eindelijk kan ik ze nu ook maken heeeeeerlijk

Sassebassie avatar
Sassebassie 30-03-2016

Goddelijk!! Echt zitten smullen.

violastiels96 avatar
violastiels96 20-03-2016

Eergister gemaakt. Het was echt HEERLIJK! Nog nooit eerder zoiets gehad en we hebben met ons allen gesmuld! Dankjewel

Tony6 avatar
Tony6 08-06-2015

Smaakt lekker. Omdat we geen goede oven hebben, alleen zo'n combiding, hebben wij de tomatensaus door het gehakt gedaan en de bloemtortilla's gewoon dubbel in het breedrooster. Wel zo knapperig.

denisevd85 avatar
denisevd85 05-11-2014

Van de week hier thuis gemaakt...HEERLIJK! Zelfs de kinderen (moeilijke eters) vonden het een succes! Dank je wel

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten