Turkse tortilla met yoghurtsaus

  • Turks, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Turkse tortilla met yoghurtsaus

    Turkse tortilla met yoghurtsaus

    Turkse tortilla met yoghurtsaus

Snelle en superlekkere variant op Sis kofte. Gezond junkfood bestaat!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 sjalot, fijngesnipperd
1 rode (punt)paprika, in kleine blokjes
1-2 teentjes knoflook, fijngesneden of uit de pers
150 g rundergehakt (of lamsgehakt als je dat kunt krijgen)
1 el olijfolie
zout en (versgemalen) peper
4 (bloem) tortillas
snuf nootmuskaat
2 tl komijn
2 tl kaneelpoeder
2 tl cayennepeper
1 el paprikapoeder
Eventueel: peterselie, fijngesneden
1/4 krop ijsbergsla of witte kool, in reepjes gesneden
Voor de pizzasaus:
1 blikje tomatenpuree
paprikapoeder
3 el bouillon
1 el olijfolie
Voor de yoghurtsaus:
1,5 dl Bulgaarse yoghurt
witte peper, zout
1-2 teentjes knoflook
ca. 6 blaadjes munt (kan ook weggelaten worden, vervang eventueel door koriander of peterselie)
Eventueel extra:
Sweet chillisauce
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 658,54 kcal
Koolhydraten 61,17 g
Eiwitten 29,04 g
Vetten 31,08 g

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200C en rooster bekleden met aluminiumfolie.
Bestrijk de tortillas met de pizzasaus. Laat de randen vrij en besproei deze met water (om te voorkomen dat ze te knapperig worden en je ze niet meer makkelijk kunt oprollen).
Olijfolie in een pan op hoog vuur verhitten. Het gehaktmengsel kort rul bakken en verdelen over de tortillas. Bak ze ca. 2-3 minuten in de oven. Verdeel ijsbergsla of witte koolreepjes over het midden en rol de pizzas op. Serveer met de yoghurtsaus en eventueel sweet chillisauce.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

botticelli avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten