
1 sjalot, fijngesnipperd
1 rode (punt)paprika, in kleine blokjes
1-2 teentjes knoflook, fijngesneden of uit de pers
150 g rundergehakt (of lamsgehakt als je dat kunt krijgen)
1 el olijfolie
zout en (versgemalen) peper
4 (bloem) tortillas
snuf nootmuskaat
2 tl komijn
2 tl kaneelpoeder
2 tl cayennepeper
1 el paprikapoeder
Eventueel: peterselie, fijngesneden
1/4 krop ijsbergsla of witte kool, in reepjes gesneden
Voor de pizzasaus:
1 blikje tomatenpuree
paprikapoeder
3 el bouillon
1 el olijfolie
Voor de yoghurtsaus:
1,5 dl Bulgaarse yoghurt
witte peper, zout
1-2 teentjes knoflook
ca. 6 blaadjes munt (kan ook weggelaten worden, vervang eventueel door koriander of peterselie)
Eventueel extra:
Sweet chillisauce
Snelle en superlekkere variant op Sis kofte. Gezond junkfood bestaat!
Oven voorverwarmen op 200C en rooster bekleden met aluminiumfolie.
Bestrijk de tortillas met de pizzasaus. Laat de randen vrij en besproei deze met water (om te voorkomen dat ze te knapperig worden en je ze niet meer makkelijk kunt oprollen).
Olijfolie in een pan op hoog vuur verhitten. Het gehaktmengsel kort rul bakken en verdelen over de tortillas. Bak ze ca. 2-3 minuten in de oven. Verdeel ijsbergsla of witte koolreepjes over het midden en rol de pizzas op. Serveer met de yoghurtsaus en eventueel sweet chillisauce.
ArualB 01-05-2020
@els, de kruiden met het gehakt meebakken. De ui, knoflook en paprika ook toevoegen tijdens het bakken. Ik volg de bereidingswijze niet helemaal. Ik rol de tortilla’s voor ze de oven ingaan al op. Ik maak wat extra pizzasaus en smeer ook nog wat over de opgerolde tortilla’s, strooi er nog wat kaas over en doe ze dan even in de oven.
elszijlemans769 01-05-2020
recept onvolledig. Zo niet te maken. wanneer moeten de kruiden toegevoegd worden. bij de gehakt of los erover heen??
liannekorteweg 28-09-2016
deze kruidencombinatie is echt geweldig
irisdekok 19-06-2016
Superlekker! Om uit te proberen had ik de helft van de cayennepeper gebruikt, en dat was ook lekker. Bij ons een blijfrecept, dank je wel.
Ninarosalie 14-05-2016
Ik maak ze vanavond en heb ze al meerdere malen bereid. Ik en de mensen waar ik ze voor heb gemaakt vinden ze heerlijk!!