1. Home
  2. Recepten
  3. Wijn
  4. Aperitief
  5. Garnaalkroketje - aperitief

Garnaalkroketje - aperitief

  • Belgisch,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 12-02-2006

Ingrediënten


Voor 40 kroketjes :
300 g gepelde Noordzeegarnalen
1/2 l jus van garnaalkoppen of bisque
50 g boter
100 g bloem
2 gelatineblaadjes
50 g geraspte kaas
2 eiwitten
paneermeel



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak een roux van de boter en de bloem, giet er de koude jus van de garnaalkoppen bij. Laat 10 minuten doorkoken om de bloemsmaak te verwijderen. Zet van het vuur en voeg er de gelatine, de garnaaltjes en de geraspte kaas bij.
Spuit de bereiding in lange slierten met een spuitzak en laat opstijven in de koelkast.

Bereidingswijze

Snijd de slierten in stukjes van ongeveer 2 cm en paneer ze (eerst in eiwit en dan in het paneermeel).
Bak de kroketjes ongeveer 3 minuutjes goudbruin in een frituurpan op 180?C. Serveer met wat gefrituurde peterselie.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja26975


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja26975
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top