Visschelp met grijze garnalen
- Belgisch, Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 12-02-2006
Lekkere gevulde visschelpen uit de oven
Voorbereiding
-De oven op 200 graden Celsius voorverwarmen.
-Sjalotjes schillen en in stukjes snijden.
-Roodbaars- en zalmfilet in stukjes snijden en met weinig zout en peper bestrooien.
Bereidingswijze
-Olie in een wok of koekenpan met antiaanbaklaag verwarmen en de stukjes vis roerbakken.
-Al roerende de fijngesneden sjalotjes toevoegen en verder roerbakken.
-Vervolgens het bier en de fijngeknipte bladselderij erdoor roeren en 3 tot 4 minuten op een hoge hittebron goed verwarmen.
- Op smaak brengen met peper en zout en laten afkoelen.
-In een mengkom het ei klutsen met de room.
- Na het afkoelen van het vismengsel zoveel mogelijk van het bakvocht eruit lepelen en het mengsel van ei en slagroom erdoor roeren.
-Grote schelpen (of vuurvaste schaaltjes) hiermee vullen en gedurende 15 minuten in het midden van de oven plaatsen tot de bovenkant gelijkmatig lichtbruin van kleur is geworden.
-Uit de oven halen en grijze garnalen over de schelpen verdelen
Serveertip
serveren met stokbrood
Laatste reacties
Deze neem ik graag mee! Bedankt! Saskia