Visschelp met grijze garnalen

  • Belgisch, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-02-2006

Lekkere gevulde visschelpen uit de oven

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 200 gram roodbaarsfilet
- 200 gram zalmfilet
- 125 gram grijze garnalen
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 sjalotjes
- 1 ei
- 4 eetlepels slagroom
- 2 eetlepels fijngeknipte bladselderij
- 1 dl Westmalle Trappist Tripel
- peper uit de molen en zout naar smaak
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-De oven op 200 graden Celsius voorverwarmen.
-Sjalotjes schillen en in stukjes snijden.
-Roodbaars- en zalmfilet in stukjes snijden en met weinig zout en peper bestrooien.

Bereidingswijze

-Olie in een wok of koekenpan met antiaanbaklaag verwarmen en de stukjes vis roerbakken.
-Al roerende de fijngesneden sjalotjes toevoegen en verder roerbakken.
-Vervolgens het bier en de fijngeknipte bladselderij erdoor roeren en 3 tot 4 minuten op een hoge hittebron goed verwarmen.
- Op smaak brengen met peper en zout en laten afkoelen.
-In een mengkom het ei klutsen met de room.
- Na het afkoelen van het vismengsel zoveel mogelijk van het bakvocht eruit lepelen en het mengsel van ei en slagroom erdoor roeren.
-Grote schelpen (of vuurvaste schaaltjes) hiermee vullen en gedurende 15 minuten in het midden van de oven plaatsen tot de bovenkant gelijkmatig lichtbruin van kleur is geworden.
-Uit de oven halen en grijze garnalen over de schelpen verdelen

Serveertip

serveren met stokbrood

Laatste reacties

tuxie avatar
tuxie 12-02-2006

Deze neem ik graag mee! Bedankt! Saskia

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten