1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Kippensoep
  5. Kippensoep

Kippensoep

Door: orphan

  • Nederlands, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-02-2006

Ingrediënten 4 personen


750 gr (tot 1 kg) Kip (vleugeltjes of iets dergelijks)

1 peen

1 ui

2 l water

5 kippenbouillon tabletten

1 kruidenbuiltje

verse peterselie

vermicelli


Verder heb je nodig


Snelkookpan


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Peen en ui in grove stukken snijden
- Kip, peen, ui, water, bouillon tabletten en kruidenbuiltje in snelkookpan
- 15 min koken
- pan afkoelen onder kraan voor et openen
- kip, peen en ui uit soep halen
- kip ontbotten (helft van kip en vel e.d. bewaren voor ragout)
- vet van soep afscheppen en bewaren voor ragout
- vermicelli, kip en peterselie in soep
- op smaak brengen met peper
- koken tot vermicelli gaar is



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top