Roosjesgebakjes

  • Nederlands, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-02-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
  • 0.1 liter slagroom
  • 6 cakes
  • 6 koekjes
  • 20 gram suiker
  • rozenwater
  • 1 reep pure chocolade
  • 100 gram marsepein
  • Boodschappen bestellen
    Benodigdheden
    een mixer en een scherp mes

    Bereidingswijze

    Neem bij voorkeur ronde cakejes en koekjes, en roze marsepein, en neem voor het rozenwater indien mogelijk rozenlikeur.

    Klop de slagroom met de suiker luchtig. Besprenkel de ronde cakejes met het rozenwater of de rozenlikeur. Rasp met een scherp mes chocolade van de pure chocola.

    Bestrijk de bovenkant van de cakejes met wat slagroom en zet hier de ronde koekjes op vast. Bestrijk het geheel met slagroom en rol ze door de chocoladerasp. Stuif wat poedersuiker over de rozengeurtjes. Maak van de roze marsepein een rol met een dikte van circa 6 centimeter. Snijd de rol in stukjes. ??n stukje per twee roosjes. Snijd een stuk in 5 plakjes en leg deze elkaar iets overlappend naast elkaar. Druk de plakjes vast en rol het geheel voorzichtig op. Druk het midden in en snijd hier twee roosjes van. Maak op de zelfde wijze de rest van de roosjes. Garneer de gebakjes met de marsepeinen roosjes.

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten